Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το είδαμε κι αυτό...Η Γερμανία βραβεύει τον Ερντογάν για τη “δημοκρατική αλλαγή της Τουρκίας”…


Το βραβείο “Der Steiger” θα απονεμηθεί στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη «δημοκρατική αλλαγή στη χώρα του, τον καίριο ρόλο της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, την οικονομική της δύναμη», αλλά και για τα 50 χρόνια γερμανο-τουρκικών σχέσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου στο Μπόχουμ της Γερμανίας και για τον Τούρκο πρωθυπουργό θα μιλήσει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας......
Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η επικείμενη βράβευσή του προκάλεσε την αντίδραση των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν αδυναμία να κατανοήσουν με ποιο κριτήριο επελέγη για να τιμηθεί ανάμεσα σε προσωπικότητες με προσφορά στον ανθρωπισμό και την ανοχή.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του FDP Φέλιξ Χαλτ αμφισβητεί ευθέως τις επιδόσεις του κ. Ερντογάν σε αυτούς τους τομείς και αναφέρει ενδεικτικά το Κυπριακό, το Κουρδικό και το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.

Από την πλευρά των διοργανωτών, ο Σάσα Χέλεν απάντησε ότι «η Τουρκία αποτελεί ΝΑΤΟϊκό εταίρο και στενό σύμμαχο της Γερμανίας και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ακόμη και το FDP». 




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: