Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Καταργείται η εντοπιότητα για προσλήψεις στο Δημόσιο



Φρένο στις ανεξέλεγκτες προσλήψεις έρχεται να βάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο προχωρά σε μερική κατάργηση της εντοπιότητας.
Οι προσλήψεις και αποσπάσεις υπαλλήλων θα γίνονται πλέον έπειτα από αυστηρό έλεγχο και έγκριση των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που ψηφίστηκε την Τρίτη, καταργείται η πριμοδότηση της εντοπιότητας για προσλήψεις σε περιοχές άνω των 10.000 κατοίκων ή σε παραμεθόριες.
Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ",  προβλέπεται μερική κατάργηση της εντοπιότητας ως κριτηρίου
κατάταξης των υποψηφίων ενώ μέχρι σήμερα οι δημότες που είναι και μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών όπου προκηρύσσονται θέσεις προτάσσονταν.
Για τους μικρότερους δήμους προτάσσονται για θέσεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού οι μόνιμοι κάτοικοι και όχι όσοι είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια.
Μάλιστα, για κάθε είδους πρόσληψη στο Δημόσιο απαιτείται η έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και απόφαση κατανομής θέσεων από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Υπογραφή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να έχουν και οι αποσπάσεις καθώς σε αντίθεση περίπτωση θα είναι αυτοδίκαια άκυρες.
Ωστόσο, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη μετάταξή τους στη θέση που υπηρετούν μεταφέροντας παράλληλα και την οργανική τους θέση.
Τέλος, στους ΟΤΑ μπορούν να συναφθούν συμβάσεις έργου μέχρι και τις 31/21/12 εφόσον έχουν έγκριση από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή μέχρι και τις 31/12/11.
Στον "πάγο" οι άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης
Παγώνουν έως τα τέλη του 2012 οι άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης τις οποίες δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η εισηγητική έκθεση αναφέρει πως στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών εν όψει της αναδιάρθρωσης των οργανικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: